Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
2021-02-20 12:17:24
Om je team aan te maken ga je naar het Registratieformulier op de Sokker hoofdpagina. In deze menu kan je jezelf aanmelden door je persoonlijke gegevens en mail-adres in te dienen. Het is belangrijk dat je een correct en privaat mail-adres indient omdat je in staat moet zijn om de bevestigingsmail te ontvangen en te aanvaarden. Maak je geen zorgen, we gebruiken je contactinfo niet buiten voor een specifieke reden.

Het registratieproces kan sterk vereenvoudigd worden door je te registreren met je huidig account op Facebook aangezien de meeste velden op deze manier automatisch worden ingevuld. Je hoeft dan nog enkel je ploegnaam in te vullen en je kan er meteen aan beginnen.

Land

De aanvraag voor een team moet steeds gebeuren voor het land waar je momenteel woont. Je kan geen nieuw account aanmaken in een land waar je enkel tijdelijk verblijft of op vakantie bent.
Er zijn 2 uitzonderingen:
1) Als je land niet beschikbaar is in Sokker kan je elders een aanvraag doen, bij voorkeur in een land dichtbij je eigen land en met eenzelfde taal.
2) Als je in een land bent waar je geen inwoner van bent kan je een admin contacteren om een aanvraag te doen in je moederland.

Let er op dat het verplicht is om een administrator te informeren als je inlogt vanuit een ander land voor een periode van 50 dagen of meer. Dit betekent dat het niet noodzakelijk is om de staf te informeren wanneer je 3 weken op reis bent, maar het wel belangrijk is wanneer je voor 2 maanden in het buitenland gaan werken of je permanent verhuist naar een ander land.

Internetverbinding

Wanneer je je aanmeldt voor een nieuw account kan je best een normale internetverbinding gebruiken. Sokker verbiedt het gebruik van alle tools die het IP-adres aanpassen of verbergen (TOR, VPN) wanneer je deze site gebruikt, en het onrechtmatig gebruik van deze tools bij registratie zal leiden tot een weigering van je aanvraag en wanneer je reeds geregistreerd bent tot het sluiten van je account. Wanneer je het gebruik van zo’n tool niet kan vermijden moet je dit kunnen toelichten aan een admin.

Ook wanneer je denkt dat je mogelijk hetzelfde IP-adres gebruikt als een andere gebruiker, moet je een admin verwittigen. Voorbeeld: wanneer je inlogt op het werk, familie hebt die ook het spel speelt, …

Eerste stappen in het spel

Wanneer je registratie net bevestigd is zal je kunnen aanmelden. Je zal je aangemaakt team terugvinden, dus je zal opstellingen kunnen maken, training instellen, matchen bekijken en stilaan vertrouwd geraken met Sokker. Je zal echter in het begin slechts beperkte rechten hebben. Het is pas wanneer een admin je aanvraag heeft geaccepteerd, dat je volledige gebruikersrechten zal hebben. We raden je ook aan om een tutor te contacteren of met andere te praten op de fora. Het zal het spel veel makkelijker maken vanaf het begin door te leren van meer ervaren gebruikers.

In uitzonderlijke gevallen kan het voorvallen dat de reeksen in je land volzet zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je iets langer moet wachten. In dat geval is het kwestie van even geduld te hebben aangezien alle reeksen geregeld worden nagekeken, zodat inactieve teams kunnen verwijderd worden en plaats kunnen maken voor nieuwe teams. Landen kunnen ook uitgebreid worden wanneer nodig, meestal gebeurt dit tijdens het tussenseizoen.

Beperkingen voor nieuwe gebruikers

Nieuwe gebruikers die nog niet geaccepteerd werden door een admin kunnen nog de volgende zaken nog niet doen:

-schrijven in de fora of deelnemen aan polls
-schrijven van skmails
-kopen van Plus
-kopen, verkopen en spelers adverteren
-bieden op trainers
-stemmen bij de verkiezingen of zich kandidaat stellen voor een NT.
-gokken op een match in TV Studio of een bericht plaatsen
-vrienden of andere mensen toevoegen.

Een admin contacteren

Zorg aub dat je de regels van fair play uit Sectie 2 volgt. Als er zich problemen voordoen, of je hebt twijfels bij je registratie, contacteer dan een admin.

Er zijn twee manieren om een admin te contacteren zonder een volledig account te hebben:
1) Stuur een email naar admins@sokker.org .
2) Stuur en bericht naar een admin op de pagina van de stag van je land. List of countries.

Proefperiode plus

Nieuw geregistreerde gebruikers zullen een proefperiode van 2 dagen plus ontvangen onmiddellijk nadat ze een team hebben ontvangen en nog 2 bijkomende dagen na een maand. Gebruikers van deze proefperiode zullen niet in de mogelijkheid zijn om genootschappen of vriendschappelijke reeksen aan te maken of artikels of berichten in een gastenboek toe te voegen.

Deze proefperiode van plus zal voor alle gebruikers actief gemaakt worden op 25 December van ieder jaar.

Account management

Je Sokker account kan verwijderd worden omwille van verschillende redenen:

-Je team heeft voor een langere periode dan 14 dagen de faillissementsgrenzen overschreden.
-Je account is geblokkeerd doordat je de regels van fair play op de fora, zoals vermeld in sectie 2, niet gevolgd hebt.
-Je niet ingelogd hebt voor 50 dagen (wanneer een land bijna volzet is, kan deze periode verlaagd worden naar 15 dagen in de laagste reeksen van dit land. In die gevallen zal de Sokker staf je informeren in het forum van je land).

Neem mee in rekening dat wanneer je account voor inactiviteit is verwijderd dat je team nog steeds bestaat (dat is wanneer het nog niet vervangen is door een nieuw team), je mag een admin contacteren om te bekijken of je je team kan terugkrijgen.

In elk geval, mocht je terug met Sokker willen starten met een nieuw account, zal je de mogelijkheid hebben om nog één keer te registreren. Je moet echter 50 dagen wachten na je laatste login vooraleer dit mogelijk is.

Vrienden uitnodigen

Als je een vriend uitnodigt om zich ook aan te melden op Sokker kan je hem vragen om jouw login ID in te vullen bij het registratieproces, ofwel stuur je hem onderstaande link door:

www.sokker.org/?buddy=your_login

Je zal dan 30 dagen gratis Plus extra ontvangen iedere keer als een vriend plus aankoopt voor de eerste keer.
2020-09-08 11:03:26
Als gebruiker ben je verplicht je aan de navolgende regels te houden.

- Het bezitten of controleren van meer dan één team is verboden.
- Het verkopen of weggeven van je team aan een andere gebruiker, bestaand of nieuw, is verboden.
- Je team moet gevestigd zijn in het land waar je ook daadwerkelijk woont. Mocht je je registreren in een ander land, of leven in een land dat niet gerepresentateerd wordt binnen Sokker, moet je een mail sturen naar admins@sokker.org met tekst en uitleg.
- Het is verboden om spelers te transfereren tussen teams waarvan de gebruikers dezelfde computer danwel hetzelfde IP-adres gebruiken.
- Het is verboden andere teams te helpen door willens en wetens te veel te bieden op spelers van eerder genoemde teams.
- Het is verboden spelers te verkopen voor meer dan hun marktwaarde.
- Het is verboden andermans account te hacken danwel een poging daartoe te doen.
- Het is verboden programma’s te gebruiken die schadelijk zijn voor Sokker.
- Het plaatsen of verwijzen naar racistisch, pornografisch of anderszins ongepast materiaal is verboden.
- Enige hulp bij het verkrijgen danwel het gebruiken van illegale software of materiaal waar een copyright op rust is verboden.
- Verwijzingen die schade kunnen opleveren aan Sokker of de computers van andere gebruikers zijn verboden. (Denk hierbij aan virusen of illegaal materiaal waarvan het bekijken strafbaar is.)
- Het gebruiken van bugs is verboden. Elke gebruiker moet een bug die hij/zij tegenkomt melden op het daarvoor bedoelde forum.
- Het breken van elders vermelde regels is verboden.


Het delen van internetverbindingen of computers met andere gebruikers.

Het is ten strengste verboden om meer dan één team te managen. Dit is een kardinale regel binnen Sokker.
Na registratie en permissie van de admins, is het toegestaan om met verschillende gebruikers een connectie/computer te delen voor de registratie van verschillende teams. (Denk hierbij aan familieleden of huisgenoten.)

Ter registratie en het verkrijgen van toestemming om een IP-adres (connectie) of computer te delen, dien je een mail te sturen naar admins@sokker.org met een omschrijving van de situatie die noopt tot het delen van een connectie of pc. In het verzoek moet tenminste verder opgenomen zijn: alle teamnamen en alle gebruikersnamen die de connectie of computer wensen te delen. Deze mail moet voor de registratie worden verstuurd! Als je dit vergeet, zal dat vervelende consequenties hebben: je zult worden behandeld als een cheater. (Een gebruiker met meerdere teams.)

LET OP: HET IS NOOIT OFTE NIMMER TOEGESTAAN OM OOIT ENIGE TRANSFER TE PLEGEN MET EEN GEBRUIKER MET WIE JE EEN CONNECTIE OF PC DEELT OF HEBT GEDEELD.

Het overtreden of het pogen tot overtreden van deze regels zal worden bestraft met straffen die verwijdering van Sokker kunnen inhouden.


Het delen van teams of het inloggen onder een andere gebruikersnaam dan je eigen.

De hoofdregel is dat teams door slechts één persoon mogen worden bestuurd, wat inhoudt dat delen of inloggen door andere gebruikers niet is toegestaan.

- In extreme omstandigheden waar een gebruiker niet in staat zal zijn om in te loggen, kunnen de admins (admins@sokker.org ) besluiten om een uitzondering op de hoofdregel toe te staan. Extreme omstandigheden kunnen dienstplicht of langdurige ziekenhuisopname inhouden.
- In geval de admins deze uitzondering toelaten, mag de gebruiker, de zgn. 'sitter', enkel wedstrijdorders op basis van bestaande, door de oorspronkelijke gebruiker gemaakte, tactieken invoeren en jeugdspelers aannemen en/of ontslaan.
- De 'sitter' mag in geen geval spelers aan- of verkopen - jeugdspelers uitgezonderd -, berichten plaatsen, sokkermails versturen of wat voor actie dan ook, buitem de toegestane, ondernemen die enig team bevoordelen of benadelen op enige wijze.
- In geval dat het de bondscoach betreft, zal deze toestemming openbaar worden gemaakt. De 'sitter' zal dan ook het NT besturen. In bepaalde gevallen kunnen de admins er ook voor kiezen nieuwe verkiezingen te organiseren.
- De 'sitter' mag in geen geval in dezelfde competitie uitkomen als het te 'sitten' team.
- De gebruiker zal zijn wachtwoord moeten veranderen nadat hij weer terug is van zijn afwezigheid.


De staf van Sokker en mogelijke straffen.

Om op de naleving van de eerder genoemde en andere regels toe te zien, hebben de eigenaars en ontwikkelaars van Sokker admins aangesteld. Admins zijn er om andere gebruikers te helpen en op de naleving van de regels en richtlijnen toe te zien. Verder behandelen admins de registratie van nieuwe accounts.

De admins hebben onder andere de volgende bevoegdheden om overtredingen van de regels te bestraffen:

- boete;
- het geven van een laatste waarschuwing (een volgende overtreding zal tot het sluiten van je account leiden);
- het verwijderen van een account;

Admins mogen bovenstaande sancties naar eigen inzicht combineren.

Admins behouden zichzelf het recht voor om:

- details aangaande hun bezigheden niet openbaar te maken;
- de privacy van gebruikers wiens zaak is behandeld te beschermen;
- transferprijzen aan te passen (in gevallen waar duidelijk te veel is betaald);
- data niet te herstellen in geval van onzorgvuldig gedrag van de gebruiker (Denk hierbij aan het delen van je paswoord. In andere gevallen, waar de gebruiker geen verwijt kan worden gemaakt, zal er alles aan worden gedaan om data te herstellen.);
- gebruikers te vragen naar hun persoonsgegevens.

In buitengewone gevallen kunnen admins ook het volgende:

- ingrijpen in gevallen waar men zich niet houdt aan transferafspraken (Over het algemeen is dit iets wat tussen gebruikers is.);
- een speler van de transferlijst verwijderen (op verzoek);
- inloggen op je account, bijvoorbeeld om een racistisch persbericht te verwijderen.

Elk geval zal zorgvuldig en op zich worden behandeld. Dit kan resulteren in hogere of lagere straffen in bepaalde gevallen.

Neem geen contact op met de admins van andermans account. Als je account niet langer toegankelijk is om wat voor reden dan ook, kun je contact opnemen met de admins door een mail te sturen naar het volgende adres: admins@sokker.org

In alle andere gevallen, waar je de hulp nodig hebt van een admin, vragen we vriendelijk doch dringend niet meer dan twee verschillende admins aan te schrijven. Kijk wie er online is, schrijf een sk-mail en heb geduld.


Admins worden geholpen door moderators.

Moderators houden de fora in de gaten, maar letten ook op persberichten, berichten in gastenboeken, logo’s – in feite alle publieke activiteiten van gebruikers.
In geval van overtredingen, kunnen moderators de volgende acties ondernemen:

- het geven van een waarschuwing;
- het opleggen van ene forumban;
- de admins contacteren en vragen om een andere sanctie, zoals bijvoorbeeld het opleggen van een boete of het verwijderen van een account.

De forumregels kun je vinden door op [forum] te klikken en vervolgens rechtsboven op [statuut] te klikken.

Stafbeslissingen zijn niet voor openbare discussie vatbaar. Je kunt bezwaar maken door een sk-mail te sturen naar een admin en in bijzondere gevallen kun je in beroep gaan door een mail te sturen naar: admins@sokker.org De beslissing die dan wordt genomen is de eindbeslissing.

Onwetendheid is geen geldig excuus.
2009-06-17 21:03:29
Zoals elke andere club, heeft jouw club een stadion, spelers, trainers en een jeugdopleiding. Dit impliceert financieel management. Je moet immers salarissen, transferkosten, verbouwingen, onderhouden en alle andere dingen die bij het succesvol reilen en zeilen van een club komen kijken, betalen. Als je dit niet goed aan pakt, kun je een negatief banksaldo krijgen. Dat mag, maar binnen zekere grenzen.

Faillissement

Zodra je banksaldo de faillissementslimiet van 500.000 € in de min overschrijdt, zal je club failliet gaan tenzij je het banksaldo weer binnen de limiet weet te brengen. Zodra je banksaldo de limiet heeft overschreden, krijg je een waarschuwing. Na de laatste login na deze waarschuwing, heb je nog 72 uur om orde op zaken te stellen. Na die 72 uur zul je niet meer kunnen inloggen, totdat je saldo weer voldoende is. Als dit niet gebeurt binnen 14 dagen, ben je je team kwijt. Het team zal dan failliet worden verklaard en je kunt, zoals eerder beschreven, een nieuw team aanvragen.
2013-05-04 19:01:18
Elke speler heeft 8 basisvaardigheden. Die vaardigheden worden gegradeerd van tragisch tot goddelijk. De gradaties kan je onderaan de regels vinden.
Hoe hoger het niveau van elke vaardigheid, hoe beter het spel van de speler op een bepaald gebied.

Basisvaardigheden:

Snelheid

Bepaalt hoe snel de speler is en hoe snel hij met de bal vertrekt. Ook de snelheid
van bewegen met de bal is afhankelijk van deze factor. Een snellere speler heeft een
grotere kans om van zijn tegenstander weg te lopen, evenals hem op te vangen. Bovendien
onderscheppen keepers met een hogere snelheid effectiever aanvallers.

Passen

Deze vaardigheid bepaalt de nauwkeurigheid van de passes van de speler, zowel voor schieten als voor koppen. De nauwkeurigheid betekent zowel de juiste richting als de kracht van de pass,
zodanig dat de medespeler de minste problemen ondervindt met het controleren van de bal.

Spelinzicht

Spelers met veel spelinzicht nemen hun besluit om naar een bepaalde speler te passen sneller en kiezen ook de best gepositioneerde speler om naar te passen. Als het spelinzicht van je speler slecht is, kan het gebeuren dat hij begint rond te kijken, zijn snelheid verliest en de bal gemakkelijk verspeelt.

Verdedigen

Hoe hoger deze vaardigheid is, hoe groter de kans om de bal van een tegenstander af te pakken. De hoogte van deze vaardigheid beïnvloedt ook de afstand waarvan een speler de bal kan afpakken. Deze vaardigheid is het meest van belang voor verdedigers, maar ook middenvelders en spitsen zullen een kans kunnen creëren door de bal af te pakken van een tegenstander op de andere helft. De vraag of een poging de bal af te pakken succesvol zal zijn is mede afhankelijk van de hoeveelheid techniek, die de speler in balbezit heeft. Hoe meer techniek, des te groter de kans dat een speler voorbij de verdedigende speler kan dribbelen.

Scoren

Bepaalt de nauwkeurigheid en de kracht van het schieten. Met een hoge vaardigheid hierin trappen de spelers minder vaak verkeerd (b.v. de bal ver boven de lat schieten) en hun schoten zijn moeilijker te stoppen voor de keepers. Deze vaardigheid is belangrijk voor alle spelers die schietkansen krijgen, dus niet alleen voor aanvallers.

Techniek

Veel van de spelaspecten hangen van de technische vaardigheid af:
- Vaardigheid van het controleren van een pass: een speler met een slechte techniek kan zelfs de meest simpele pass volledig verkeerd controleren.
- Snelheid van het dribbelen: de spelers met een slechte technische vaardigheid verminderen beduidend hun snelheid terwijl ze zich bewegen met de bal
- Vaardigheid om een verdediger voorbij te gaan
- Kans op een mistrap bij het geven van een pass

Keepen

Deze vaardigheid is enkel nuttig voor keepers, het bepaalt de doeltreffendheid en de kwaliteit van hun saves.
- Hoe hoger de vaardigheid, hoe vaker de keeper de bal zal opvangen of weg boksen van de tegenstander.

Conditie

Tijdens de wedstrijd worden de spelers vermoeid, onnauwkeuriger, verliezen ze hun vaardigheden. Alleen spelinzicht blijft onveranderd gedurende de wedstrijd. De graad van de vermoeidheid is niet direct afhankelijk van de tijd die ze al spelen, maar van de activiteit van de speler.
Hoe meer hij loopt en aan het spel deelneemt, hoe hoger de graad van vermoeidheid. De niet-getrainde conditie daalt na een tijd.

Aanvullende spelersvaardigheden

Vorm

Bepaalt of de speler zijn vaardigheden optimaal kan gebruiken. Een speler die uit vorm is presteert minder en speelt beneden zijn niveau.

Talent

Verborgen capaciteit van de speler om zijn vaardigheden te verbeteren. Bepaalt de efficiëntie van de opleiding voor zowel de senior- als jeugdspelers.

Leeftijd

Na elk seizoen worden jouw spelers één jaar ouder. De jongere spelers verbeteren hun vaardigheden sneller. Als een speler rond de 30 jaar is dan kunnen zijn vaardigheden langzaamaan verminderen. Hoe ouder een speler, hoe vlugger zijn vaardigheden zullen verminderen in waarde.

Waarde

De geschatte waarde van een speler hangt af van zijn vaardigheden. Dit kan verschillen met de verkoopwaarde op de transferlijst.

Inkomen

Gespecificeerd in het wekelijkse salaris, ook afhankelijk van de vaardigheden van de speler. Bij het begin van elk seizoen worden de contracten opnieuw besproken en het nieuwe loon bepaald.

Lengte

Langere spelers hebben een betere kans om kopduels te winnen. Dit is uiteraard relatief: het gaat om de langste speler in het duel. Kortere spelers versnellen beter dan langere spelers, alhoewel de maximale snelheid dezelfde blijft. De vaardigheid snelheid bepaalt nog steeds wat de maximale snelheid is die een speler kan bereiken. Ook hier geldt dat lengte relatief is.

Gewicht

Spelers die te licht zijn zullen minder snel op snelheid zijn aangezien hun spiermassa minder is en ook spelers die te zwaar zijn zullen minder snel op snelheid zijn doordat ze te zwaar zijn. Ook zullen zware spelers eerder vermoeid raken vergeleken met lichtere spelers. Het gewicht van spelers zal veranderen afhankelijk van training, gespeelde minuten tijdens wedstrijden en blessures.

BMI

De BMI van spelers is berekend met behulp van de Body Mass Index (BMI), waarbij gewicht en lengte bepalend zijn. Er wordt gebruik gemaakt van de volgende berekening: BMI = gewicht / (lengte*lengte)

De ideale BMI voor Sokker spelers is 23,75.

Tactisch inzicht

Deze vaardigheid bepaalt hoe precies een speler de tactiek zal volgen tijdens de wedstrijd.

Het tactisch inzicht van een speler wordt bepaald door twee factoren:

--> Ervaring:

De ervaring is berekend voor al je spelers en is gebaseerd op alle wedstrijden die je speler ooit heeft gespeeld. Het kan bekeken worden bij de informatie die op de spelerspagina's staat.

--> Samenspel:
- Betekent hoe goed de coach zijn tactiek kan bijbrengen en hoe veel de speler heeft geleerd bij de club;
- Verandert tijdens trainingen elke week zoals andere vaardigheden, onafhankelijk van het type training dat geselecteerd is. De groei is hoofdzakelijk afhankelijk van de algemene waardering van de hoofdcoach. Dit betekent dat het zelfs kan dalen wanneer je verandert naar een coach met een lagere algemene waardering;
- Is afhankelijk van de gespeelde tijd in de wedstrijden van die week, net zoals de andere vaardigheden;
- Assistenten helpen om je teamwork te laten toenemen, maar hun invloed is minder dan bij andere vaardigheden;
- Teamwork van oudere spelers zal minder snel toenemen en afnemen (ze zijn standvastiger);
- Na elke transfer, zal het teamwork van de getransfereerde speler dalen naar de laagste waarde.

Ervaring

Ervaring wordt opgedaan door het spelen van wedstrijden. Hoe minder ervaren een speler is, hoe eenvoudiger het is om ervaring op te doen. Los van het hierboven beschreven effect, kunnen ervaren verdedigers ook tegenstanders blokkeren of vertragen wanneer ze achter een bal aan rennen. Dit kunnen ze echter niet doen tijdens een kopduel.

Ontslaan van spelers

Je kunt spelers ontslaan. Dit betekent echter wel dat ze voorgoed het voetbal de rug toe keren en je ze nooit meer op het veld terug zult zien. Denk dus goed na voordat je je speler de laan uit stuurt! (In bepaalde gevallen kunnen Admins helpen. Dit wordt echter van geval tot geval bekeken en het principe is dat een ontslagen speler voorgoed verloren is.)

Spelers van nationale elftallen kunnen niet ontslagen worden, mits deze minstens één wedstrijd voor het NT van hun land hebben gespeeld. Een speler die deel uitmaakt van een NT en bij een botteam speelt, zal zodra een nieuwe eigenaar het team overneemt, verkocht worden. De nieuwe eigenaar zal hier echter geen voordeel van ondervinden.

Een speler die geen deel uitmaakt van een NT, kan gewoon worden ontslagen. Zelfs al heeft hij voldoende potentieel of is hij slechts tijdelijk buiten het NT gezet.
2016-02-08 18:04:37
Trainers zijn cruciaal voor elke club. Zij trainen de jeugdspelers, zij trainen het eerste elftal of assisteren daarbij.

De trainingsvaardigheden

Elke trainer heeft zijn eigen kwaliteiten, dit zijn de 8 trainingsvaardigheden.
Deze vaardigheden zijn alleen voor de hoofdtrainer van belang. Afhankelijk van wat je traint, zal je een hoofdtrainer moeten zoeken die in die trainingsvaardigheid het beste is.

Algemene beoordeling

De algemene beoordeling van een trainer hangt af van de som van zijn individuele vaardigheden voor de training van elke individuele vaardigheid. Het is zeer belangrijk voor de assistenten: hoe hoger hun algemene beoordeling, hoe efficiënter ze de hoofdtrainer helpen en de kans op random pops (verhogen van niveau in een vaardigheid) vergroten.
Bovendien zou je voor jouw jeugdopleiding een trainer met de hoogst mogelijke algemene beoordeling moeten selecteren. Hoe hoger zijn algemene beoordeling, hoe sneller jouw trainees zullen verbeteren.

Inkomens

Hoe beter de trainer, hoe hoger het salaris. In het begin zal je je geen briljante trainer kunnen veroorloven, tenzij je wilt dat jouw club failliet gaat. Het salaris van de trainer is niet veranderlijk: het blijft op het zelfde niveau.

Leeftijd

Jouw trainer is ook maar een mens, hij kan zijn carrière opeens beëindigen. Wees dus niet verrast als je oude trainer zijn ontslag indient en voor een welverdiende vakantie naar Bermuda gaat. (Dit is op dit moment niet geïmplementeerd.)

Het zoeken naar een trainer

Als je een team krijgt toegewezen, krijg je hier een aantal trainers bij. Dit zijn niet echt professionals. De reden dat ze nog bij de club actief zijn, moet zijn doordat ze er al jaren werken. Ze hebben een groot voordeel, ze zijn erg goedkoop. Gelukkig kan je ze makkelijk ontslaan en opzoek gaan naar een meer professionele trainer.

Recrutering

Je kunt een nieuwe trainer aanstellen nadat je deze hebt aangeworven, om een nieuwe trainer te werven gebruik je het wervingsformulier. Het zoeken van een nieuwe trainer kost geld aangezien je een specialist zoekt. Hoe preciezer je zijn vaardigheden wil hebben, hoe hoger de kosten zullen zijn. De trainer die bij je personeel verschijnt heeft vaardigheden
vergelijkbaar met de vaardigheden die je in het wervingsformulier hebt ingegeven. Als hij niet aan je vereisten voldoet moet je geen contract met hem ondertekenen, je kan gewoon naar een andere zoeken. Wel moet je de kosten betalen voor het zoeken naar de trainer, ook als hij niet aan jouw vereisten voldoet (je betaalt vooraf zonder te weten wat het resultaat van het onderzoek zal zijn). Het ontslaan van een trainer die nog geen contract heeft kost niets.
Tip: Als je opzoek bent naar een assistent trainer zet dan alle vaardigheden op de gewenste algemene beoordeling. (i.e. Alles matig om een matige trainer te krijgen)

Het ontslaan van een trainer

Zoals eerder gezegd kost het ontslaan van een trainer die nog geen contract heeft niets. Het is wel zo dat wanneer je de trainer goedgekeurd hebt (dus een contract gegeven), het je een week salaris zal kosten om die trainer te ontslaan. Wanneer een trainer is ontslagen wordt hij aan de transferlijst voor trainers toegevoegd.

Functie van je trainer

Zodra je een trainer hebt geaccepteerd wordt die toegevoegd aan je personeel. Je kan hem vinden op je trainingspagina onder het deel "Geen functie". Dit betekent dat de trainer wordt gehuurd maar voorlopig nog altijd geen functie bekleed in je team. De positie van hoofdtrainer, jeugdtrainer of assistent trainer kan worden ingevuld door gelijk welke trainer je in dienst hebt. Daarom moet je je gehuurde trainer de functie geven waarvoor je hem gehuurd hebt. Het is mogelijk om gratis je trainers van functie te verwisselen (vb. van je assistent je hoofdtrainer te maken). Trainers die geen functie vervullen zullen desondanks hun salaris blijven ontvangen.

De trainersmarkt

Trainers die zijn ontslagen van hun club, zullen op de transferlijst voor trainers worden geplaatst. Als je één van deze trainers in je team wenst te hebben dan kan je daar een bod op uitbrengen. Het geld geboden op die trainer gaat naar de trainer zelf, de vorige club ontvangt daar geen geld voor.

Als de veiling voor de trainer niet wordt beëindigd in 1 week (de winnaar van de veiling haalt de trainer niet binnen), dan wordt de veiling geannuleerd en moet de winnaar van de veiling 10% van het geplaatste bod betalen.
2019-07-18 01:13:52
Voor de ontwikkeling en de verbetering van je team, moeten de spelers goed getraind worden. Elke week kan je een vaardigheid kiezen die tijdens de individuele training zal getraind worden. Bij alle vaardigheden moet de speler gespeeld hebben om training te krijgen, anders heeft de training geen effect, behalve met conditietraining.

Een speler die in een volledige officiële wedstrijd heeft gespeeld zal beter getraind worden (± 90%) dan een speler die slechts een volledige vriendschappelijke wedstrijd speelde (± 70%). Een speler die 2 maal op dezelfde positie speelde zal ook beter getraind worden dan een speler die slechts 1 maal speelde, maar een officiële wedstrijd geeft al bijna volledige training dus het voordeel van 2 wedstrijden per week spelen is klein. Als een speler in één week op 2 verschillende posities speelde, telt slechts de laatste wedstrijd voor training. Als spelers enkel in een internationale wedstrijd hebben gespeeld dan zullen ze 50% van de officiële wedstrijd training ontvangen. Spelers krijgen geen extra training gedurende extra tijd omdat ze te moe zijn en spelers zullen ook nooit meer dan 100% training krijgen.

De individuele eigenschap van elke speler is zijn talent. Hoe begaafder de speler, hoe meer voordeel hij uit de training haalt en hoe sneller zijn vaardigheden verbeteren. Met het ouder worden verzwakt de capaciteit om te verbeteren: hoe ouder de speler, hoe trager hij zijn vaardigheden verbeterd. Naast de individuele training is er ook nog een algemene trainingssessie. Alle spelers die in de huidige week spelen, nemen hier aan deel. De doeltreffendheid van de algemene training is veel kleiner dan die van de individuele training.

Voor de kwaliteit van zowel de individuele als de algemene training ligt de grootste verantwoordelijkheid bij de hoofdtrainer. De eigenschap die het meest telt is zijn individuele vaardigheid, zijn algemene beoordeling beïnvloedt de doeltreffendheid van de training niet. Stel een coach aan die goed de vaardigheid traint die je voor de individuele opleiding koos. Beslis voor jezelf hoe belangrijk vaardigheden zijn van de andere coaches en of je een betere kan betalen.

De assistenten kunnen de hoofdtrainer helpen en zijn trainingsdoeltreffendheid verbeteren: hoe beter de assistenten (in termen van algemene beoordeling), hoe meer ze de hoofdtrainer helpen. Wanneer je meer dan 3 assistenten huurt kan er onenigheid ontstaan tussen hen. Dit kan leiden tot een minder effectieve training of zelfs tot verlies van een training.


Trainen van conditie

Deze vaardigheid is het snelst te trainen. Alle spelers in het team worden getraind, of ze nu die week gespeeld hebben of niet. De spelers worden getraind met dezelfde efficiëntie, ongeacht leeftijd en talent.
Maar pas op, ongetraind uithoudingsvermogen kan dalen, zelfs voor jonge spelers. De maximale conditie die een speler kan krijgen is formidabel.

Trainen van snelheid

Het trainen van snelheid heeft effect op alle spelers die minstens één keer in die week speelden, de positie maakt niets uit. Net zoals uithoudingsvermogen is het een fysieke training, de doeltreffendheid
hangt van zowel de leeftijd als het talent van de speler af.

Trainen van scoren

De aanvallers (ATT) worden het effectiefst getraind, de middenvelders (MID) minder, verdedigers (DEF) en keepers (GK) heel weinig.

Trainen van passen

De spelers die het meest van deze training profiteren zijn de middenvelders (MID), andere posities trainen minder effectief. Je kan het trainingseffect voor spelers op een andere positie verhogen, maar het trainingseffect voor de middenvelders zal hierdoor zakken. Wanneer je bijvoorbeeld verdedigers (DEF) gaat trainen zal het trainingseffect 50/50 zijn voor verdedigers en middenvelders.

Trainen van spelinzicht

Het trainen van spelinzicht is gelijkwaardig aan dat van passen. Net zoals bij het trainen van passen kan je het trainingseffect voor spelers op een andere positie naar verhogen, maar dit zal het trainingseffect voor de middenvelders verminderen.

Trainen van verdedigen (de bal veroveren)

Je kan de spelers selecteren die het effectiefst moeten worden getraind, je kan kiezen tussen de aanvallers (ATT), verdedigers (DEF) en middenvelders (MID). De resterende spelers zullen trager getraind worden.

Trainen van techniek

Net zoals bij het vorige, worden de spelers die je aanduidt het effectiefst getraind.

Trainen van keepen

Enkel de keepers (GK) die de huidige week speelden worden getraind.
2013-08-25 19:59:06
Je club heeft een jeugdopleiding. Dit is waar de talenten gepolijst worden, de jonge spelers met te weinig ervaring of vaardigheden om in officiële wedstrijden te spelen.

Voor de opleiding van de jeugdspelers zal je een jeugdtrainer moeten aanstellen. Zijn algemene beoordeling bepaalt hoe snel de jonge talenten hun vaardigheden zullen verbeteren. Ook zal een betere jeugdtrainer de jeugdspelers beter kunnen beoordelen. Wanneer je wel jeugdspelers hebt maar geen jeugdtrainer, dan zullen jeugdspelers niet beoordeeld kunnen worden en daardoor een tragisch vaardigheidsniveau krijgen. Wanneer je weer een jeugdtrainer aanstelt zullen jeugdspelers de week erop weer goed beoordeeld worden.

Voor je jeugdopleiding moet je een aantal plaatsen toewijzen, het maximum aantal spelers dat mag worden opgeleid. Elke week kunnen er nieuwe spelers bijkomen, maximaal 6, op voorwaarde dat er nog lege plaatsen zijn. Als er meer kandidaten dan plaatsen zijn, zullen sommige spelers worden afgewezen. Je zal nooit weten wie de verworpen speler was, een nutteloze jeugdspeler of een opkomende ster van je team. De jeugdopleiding kan maximaal 30 jeugdspelers huisvesten.

De jeugdspelers gaan de jeugdopleiding met diverse vaardigheden in, maar het is hun talent en algemene beoordeling van de coach dat bepaalt hoe snel ze zich zullen ontwikkelen en of ze waardevolle spelers na het verlaten van de opleiding zullen zijn. Wanneer een jeugdspeler klaar is voor het eerste team, kun je hem een contract aanbieden, waarna je kunt zien welke vaardigheden deze speler bezit.

Net als de gewone spelers in Sokker zijn ook de jeugdspelers onderhevig aan leeftijdsveranderingen. Op het moment dat de leeftijdsupdates plaats vinden zullen ook de jeugdspelers een jaartje ouder worden.
2012-02-13 14:41:34
Één van de manieren om nieuwe spelers te verkrijgen is het kopen van spelers van andere clubs. De transfers gebeuren via veilingen. Let erop dat je spelers niet voor 0 euro op de transferlijst kan plaatsen. De laagst mogelijke vraagprijs is één euro.

Het plaatsen van een speler op de transferlijst is niet gratis. Voor iedere speler die je op de transfermarkt te koop zet moet je een bedrag betalen van 2,5% op de ingestelde startprijs. Na de verkoop moet de verkoper een belasting betalen van 5% op het ontvangen bedrag. Als de speler niet uit je eigen jeugdopleiding komt en even oud of jonger is dan 23 jaar, dan zal er een bedrag van 5% op de verkoopprijs naar de originele club gaan van de speler.

Nadat een speler op de transferlijst geplaatst is, blijft hij daar voor 2 dagen, tenzij hij door zijn werkgever wordt teruggetrokken. Dat kan enkel en alleen als er nog niet op de speler geboden is. Na het bieden zal de speler verhuizen naar de club die het meest voor hem heeft geboden. Als de deadline verlopen is kan de verkoper de speler wegsturen of de koper hem binnenhalen. Dit kan worden gedaan door op de aangewezen link te klikken. Slechts dan is de transfer verricht.

Als de koper de speler niet binnenhaalt en de verkoper de speler niet wegstuurt, dan bestaat de mogelijkheid om de transfer te annuleren. Om dit te kunnen doen moeten beide teams 1 week wachten beginnend vanaf de deadline. De transfer wordt dan automatisch geannuleerd en beide gebruikers moeten dan een boete van 10% op de originele verkoopprijs betalen.

Daytrading

Sokker heeft regels ingesteld die het principe van daytrading moeten tegengaan. Iedere speler kan weigeren om te worden verkocht.

De kans dat een speler zal weigeren om te worden verkocht hangt af van:
- Het aantal wedstrijden gespeeld voor die club – hoe minder hij heeft gespeeld, hoe hoger de kans dat hij weigert
- Het aantal spelers dat het team te koop heeft gesteld in de laatste 2 weken
- Vorm van de speler – hoe lager zijn vorm, hoe hoger de kans dat hij zijn transfer weigert (heeft een lage invloed)
- Stemming van de supporters – hoe slechter, hoe meer de speler akkoord zal gaan om te vertrekken ( heeft een lage invloed)

De Fair-Play regels MOETEN worden nageleefd.
2014-02-20 09:55:12
Elke ploeg heeft een stadion om hun thuiswedstrijden in af te werken. Het uitbreiden van je stadion, het scherpstellen van de ticketprijzen en het kiezen van de soort stadionplaatsen is erg belangrijk om je ploeg financieel gezond te houden aangezien de inkomsten van ticketverkoop een van de belangrijkste inkomsten is van iedere ploeg.

De plaatsen

Er zijn vier types plaatsen:
- Gras (staanplaats): in elke sector met gras zijn slechts 100 toeschouwers toegelaten.
- Tribuneplaatsen: Normale staanplaatsen. Deze zitjes zijn het tweede goedkoopst na gras. Het is echter onmogelijk om heel je stadion te voorzien met enkel tribuneplaatsen (dit is een regel die opgelegd werd door de internationale voetbalfederatie)
- Zitplaatsen: dit zijn de goedkope zitplaatsen.
- Luxe zitplaatsen: dit zijn dure zitplaatsen. Deze zitplaatsen zijn het meest comfortabel en kunnen meer toeschouwers naar de wedstrijden lokken.

Opkomst

Hangt af van:
- Grootte van de supporterclubs van beide ploegen
- Supportersstemming van beide ploegen
- Belang van de wedstrijd
- Het weer (een overdekt stadion helpt om meer toeschouwers te lokken bij regenachtig weer)
- Ticket prijzen
- Grootte van het stadion en de types staanplaatsen
- Voorkeur van de supporters wat betreft types staanplaatsen

Supportersvoorkeuren

Niet iedere supporter houdt van dezelfde types zit- en of staanplaatsen. Sommige hebben liever zitplaatsen, anderen staanplaatsen en sommigen kijken liever toe vanaf het gras. Als hun favoriete zitje is uitverkocht zullen ze weigeren om een ticket te kopen op een voor hen minder aangename plek. Afhankelijk van het weer zullen sommige supporters enkel een ticket kopen als hun favoriete zitje overdekt is.

Ticketprijzen

Het is mogelijk om de opkomst van een wedstrijd te beïnvloeden aan de hand van de ticketprijzen. Opgelet: als je de prijzen veel te hoog zet zullen er minder supporters komen kijken en zal je een lagere recette ontvangen. Als je de prijzen te laag zet zullen er meer supporters komen kijken, maar niet genoeg om de lage prijzen te compenseren.
Je zal dus de meeste inkomsten hebben als je de juiste prijzen zet, rekening houdend met alle factoren die de opkomst van de wedstrijd beïnvloeden.

Als je een klein stadion hebt en veel supporters verwacht om de wedstrijd bij te wonen (hoger dan het aantal beschikbare plaatsen in je stadion), dan kan je een hoge prijs instellen om meer inkomsten te genereren. Dit is echter nog altijd niet even winstgevend dan het uitbreiden van je stadion.

Om ticketprijzen in te stellen moet je naar Stadion pagina gaan en klikken op "wijzig prijs" voor elke sector in het stadion. De prijzen kunnen variëren tussen 1 $ en 250 $. De standaard ticketprijzen zijn hier te zien.

Structuur van het stadion

Wees voorzichtig met het verbouwen van je stadion. Hou er rekening mee dat je je investering in het stadion op een trage manier zal terugwinnen. Het kan dus perfect een zeer goede investering zijn op lange en middellange termijn, maar niet op korte termijn. Een klein stadion betekent dat je soms inkomsten bij wedstrijden kan laten liggen, maar een te groot stadion kan een extra vaste kost betekenen voor je ploeg.

Elk stadion heeft acht sectoren. Om te verbouwen in een bepaalde sector moet je op "verbouwen" klikken in de sector waar je deze wilt uitvoeren op de stadion pagina. Hier kan je bepalen hoeveel zitjes je wil bouwen, van welk type, en of deze sector overdekt moet zijn of niet. Het door jou aangegeven aantal zitjes in de sector geeft het totaal aantal zitjes weer dat beschikbaar zal zijn in deze sector nadat de werken zijn uitgevoerd.

Na het ingeven van je verbouwingswensen moet je op de "maak schatting" knop klikken om een gedetailleerde offerte te krijgen met daarop het exacte bedrag van hoeveel de verbouwingen zullen kosten alsook een schatting van het aantal dagen dat deze werken in beslag zullen nemen. De verbouwingsperiode is een schatting die lichtjes kan afwijken van hetgene wat vooropgesteld is. Als je de werken klaar wil hebben voor een bepaalde datum is het dus veilig om een zekere marge te nemen om onverwachte vertragingen te vermijden.

Opgepast: de prijs van zitjes stijgt in proportie met de grootte van je sector. Het is mogelijk goedkoper om twee kleinere tribunes te kopen in plaats van één grote tribune. Langs de andere kant zijn er ook telkens vaste kosten verbonden aan elke verbouwing, dus als de verbouwingen te klein zijn kan dit ook verliesgevend zijn.

Tijdens verbouwingswerkzaamheden van een tribune zullen geen toeschouwers toegelaten worden op de desbetreffende sector.
2009-11-12 14:00:33
Elke club heeft een aantal trouwe fans die klaar staan om hun favoriete team te steunen. De meest fanatieke supporters worden lid van de supportersvereniging (het totale aantal abonnees kan je vinden bij "Kantoor"). Buiten de supportersvereniging zijn er voor elke match altijd extra, toevallige toeschouwers, afhankelijk van het weer, de grootte van de supportersvereniging en de stemming van de fanclub van de bezoekende ploeg.

De huidige stemming van je supporters kan in het menu Kantoor worden gevonden.
Er zijn verschillende sociale groepen aanwezig in de supporterskern, en sommigen van hen zullen niet aanwezig zijn als je hen niet de beste voorwaarden in het stadion kunt geven. Sommige fans zullen bijvoorbeeld niet komen als er geen Vip-plaatsen zijn.

Iedere week zal de grootte van de supporters club worden geüpdatet. Het aantal supporters dat een abonnement koopt hangt af van:

- Team divisie
- Prestatie in de competitie
- Niveau stemming supporters

Kwalificatie wedstrijden hebben meer invloed op de stemming van de supporters dan gewonnen competitie wedstrijden.
2014-02-20 09:53:41
De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels die toegepast worden in het echte voetbal.

Het maken van de opstelling

Voor elke wedstrijd moet je elf spelers selecteren en de reservebank.
De spelers die langer dan 7 dagen geblesseerd zijn kunnen niet aan de wedstrijd deelnemen.

De licht geblesseerde spelers (minder dan 7 dagen geblesseerd) kunnen aan de wedstrijd deelnemen maar zullen beneden hun normale kunnen spelen.

Spelers met 3 gele kaarten of met één rode kaart missen één officiële wedstrijd (je zal een rode kaart naast zijn naam vinden). De niet inzetbare spelers zullen niet aan de wedstrijd deelnemen, zelfs als je ze toch opstelt.
Voor elke speler moet je kiezen uit de volgende posities:
GK: de keeper
DEF: verdediger
MID: middenvelder
ATT: Aanvaller

Deze taak bepaalt de manier waarop de speler zal spelen (Vb. Verdedigend ingestelde spelers zullen de bal vlugger passen in plaats van al dribbelend hun tegenstander voorbij te gaan. Zo zullen ze ook hun team niet in de problemen brengen als ze de bal tijdens het dribbelen zouden verliezen.)
Voor elke formatie is er een maximum aantal spelers dat een taak kan worden toegewezen. Dat is 1 voor GK, 5 voor DEF, 5 voor MID en 3 voor ATT.
Als één van deze aantallen wordt overschreden, dan bestaat de kans dat je training verliest (enkel bij conditietraining zal je geen training verliezen).

Lees het hoofdstuk "training" om te weten te komen hoe de bepaalde formaties trainen.

Als één van de teams minder dan 10 spelers opstelt of de tactiek schrapt die voor de wedstrijd is ingesteld, wint het andere team de wedstrijd. De spelers van het winnende team krijgen gewoon training alsof ze de wedstrijd hebben gespeeld.

Wissels

Tijdens de wedstrijd kan het nodig zijn om één van de spelers te wisselen voor een bankzitter. Dit gebeurt bij een blessure. De speler aan de top van de substitutielijst zal voor die bepaalde positie invallen.

LET OP!! Wanneer je een speler vervangt dan zal hij enkel training krijgen naar gelang het aantal minuten hij heeft gespeeld in de wedstrijd. De speler moet met hetzelfde wedstrijd order ( DEF, MID, ATT) spelen als hij 2 wedstrijden speelt in dezelfde week. Anders zal enkel de order van de laatste wedstrijd als training gelden. Enkel bij conditietraining ontvangen ze allemaal training.

Anders dan de opstelling is het ook mogelijk om voorwaarden in te geven voor de wedstrijd. Om een vervanging te laten plaats nemen zou je de minuut wanneer de vervanging zou moeten plaats nemen en de voorwaarde wanneer die vervanging zou moeten gebeuren instellen. Het is ook mogelijk om een speler in te stellen die de vrije trappen en/of strafschoppen moet nemen (enkel op de helft van de tegenstander). De speler die de corners moet nemen kan je niet instellen.

Voor de voorwaardelijke orders hierna genoemd, geldt dat de ingevoerde minuut het moment is van welke af aan gekeken zal worden of aan de voorwaarde voor de desbetreffende wissel is voldaan. Dat houdt in dat als de voorwaarde koppelt aan de eerste minuut, de wissel ook plaats kan vinden in de 89e minuut. (Dit in plaats van enkel de eerste minuut zoals dat vroeger zo was.)

* speler heeft een gele kaart
* rode kaart of geen speler
* speler is licht geblesseerd

Let op:
Als je geen vrijetrappenspecialist aanwijst, zal de speler die het dichtst in de buurt van de bal is, de vrije trap nemen. Dit geldt ook voor corners.

Walkovers

Een walkover wordt vastgesteld wanneer:

- De tegenstander minder dan 10 spelers opstelt voor de wedstrijd (5-0)
- De gemaakte tactiek werd verwijderd en geen nieuwe tactiek werd geselecteerd voor het starten van de wedstrijd (5-0)
- Wanneer de tactieken van beide teams aan bovenstaande voorwaarden voldoen, dan zal het volgende gebeuren:
• 0 – 0 : Wanneer het een competitie wedstrijd is,
• 1 – 0 : Wanneer het een beker wedstrijd is.


De match in beeld gebracht

Voor elke wedstrijd kan je de match live op TV volgen om te zien hoe je
spelers presteren, om de meest interessante acties te zien en om te weten
komen hoe je tactiek werkte.

Als navigatie kan je de volgende opties gebruiken:

- [Home]: spelernamen aan of uit;
- [Space]: opties aan of uit;
- [left][right] (pijltje): vertragen of versnellen van de match, dit kan niet live;
- [down] (pijltje): pauze;
- [alt] + [F4]: beëindig het verslag.
2014-01-05 09:46:39
Competities

De competitie van elk land is verdeeld in divisies, bestaande uit een aantal teams afhankelijk van het niveau van de divisie. Op het hoogste niveau is er altijd één divisie: het belangrijkste en meest prestigieuze voor dat bepaalde land. Elke lagere divisie bestaat uit 4 keer meer competities dan de divisie er boven:

Divisie 1: 1 competitie
Divisie 2: 4 competities
Divisie 3: 16 competities
Divisie 4: 64 competities
Divisie 5: 256 competities

Elke divisie bestaat uit 8 teams die twee rondes spelen tijdens één seizoen, dus 14 speeldagen per seizoen. De puntenverdeling gebeurt net zoals in het echt:
het winnende team krijgt 3 punten, bij een gelijkspel krijgen ze beide 1 punt.

De stand in de competitielijst wordt bepaald door de volgende factoren (te beginnen bij de belangrijkste):
- punten
- doelsaldo
- aantal doelpunten voor
- aantal overwinningen
- positie in de divisie aan het einde van het vorige seizoen

Promoveren & degraderen

De beste 25% van de competitiewinnaars van lagere competities promoveren zonder een kwalificatiewedstrijd te hoeven spelen. Dit betekent ook dat de slechtste 25% van de teams in een klasse (gerangschikt volgens punten, doelpunten verschil, aantal doelpunten en de positie in de competitie op het einde van het seizoen) automatisch zullen degraderen. Het team dat op plaats 8 eindigt is dus niet automatisch het team dat degradeert. De winnaars van de overblijvende competities spelen in de kwalificatiewedstrijden tegen de overblijvende teams van plaats 5-8.

De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld op play-off basis, in geval van een gelijkspel komt er extra tijd of uiteindelijk strafschoppen. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van het team van de hogere klasse.

De beker

De nationale beker begint voor de eerste ronde van het nieuwe seizoen.
Het aantal teams dat meedoet aan de cup is de hoogst mogelijke exponent van 2. Dus in een land met 3 divisies (21 leagues, 168 teams) zullen er 128 teams meedoen aan de cup. De bekerloting is gebaseerd op de ranglijst van het voorgaande seizoen. Vriendschappelijke wedstrijden tellen ook mee voor die ranglijst, wat deze primair voor teams in lagere divisies van groot belang maakt. De ranglijst is terug te vinden op de nationale pagina.

In elke ronde zullen de teams in 2 schalen worden geplaatst naargelang de ranglijst. De 1ste schaal zal de 50% sterkste teams bevatten, de 2de schaal de slechtste 50%. Wanneer dit is gebeurd zullen de wedstrijden worden geloot en speelt een team uit schaal 1 tegen een team uit schaal 2.

De teams spelen slechts één wedstrijd in het stadion van het zwakkere team. Wedstrijden zullen worden gespeeld met de bekerregels, met extra tijd en strafschoppen als het nodig is.

Champions Cup

De topteams van iedere Sokkernatie nemen deel aan de Sokker Club Champions Cup. Ieder seizoen biedt deze Cup plaats aan maar liefst 128 teams.

Ieder land zal zijn landskampioen afvaardigen voor deze Cup (op voorwaarde dat dit land al een nationale ploeg heeft). De resterende plaatsen worden ingevuld door de bekerwinnaars van de hoogst geklasseerde landen. Als de landskampioen ook de landelijke cup heeft gewonnen, gaat de vrije plaats naar de bekerwinnaar van het land dat volgt in de rangschikking.

Deze Champions Cup hanteert een knockoutsysteem gelijkaardig aan dat van nationale bekerwedstrijden. De loting gebeurt op basis van de clubklassementen.

Vriendschappelijke wedstrijden

De teams die zich niet kwalificeerden voor de beker of er al uitliggen hebben extra tijd in de tussenweek. Ze kunnen meespelen in vriendschappelijke cups (als er zijn), of tegen een ander team een vriendschappelijke wedstrijd spelen. De wedstrijd kan gespeeld worden met het competitiesysteem (zonder extra tijd en strafschoppen) of met het bekersysteem. Als je iemand wilt uitdagen voor een vriendschappelijke kan je dit doen in je 'kantoor' bij 'vriendschappelijke wedstrijden', je kan hier ook zelf een advertentie plaatsen. Verder kan je anderen ook uitnodigen voor een wedstrijd door naar clubpagina's te gaan en als het team in kwestie nog geen wedstrijd heeft geregeld dan zal je daar de uitnodigingsoptie vinden.

Vriendschappelijke competities

Enkel Plus leden kunnen hun eigen vriendschappelijke competitie starten, maar elke manager kan er aan meedoen.

De oprichter mag slechts één vriendschappelijke competitie starten. Hoe je zo'n league begint kan je vinden onder "vriendschappelijke wedstrijden" in het kantoor menu. De oprichter bepaalt het volgende:
- wanneer de competitie begint
- welke teams aan de 2de ronde mogen deelnemen

De oprichter mag niet in zijn eigen competitie opgeven, of de competitie deleten.

Nadat de competitie is opgestart kunnen andere managers zich aanmelden en/of kan de oprichter uitnodigen versturen. Zodra de oprichter heeft besloten dat de lijst van de teams volledig is en bereid is om te beginnen, kan de competitie goedgekeurd worden. De competitie kan worden goedgekeurd onder de volgende voorwaarden:
- Het aantal teams is even, niet minder dan 4 en niet groter dan het gegeven maximum aantal teams, afhangend van het aantal weken nog over tot het eind van het seizoen.
- Alle teams hebben woensdag geen wedstrijd gepland.

Een competitie goedgekeurd tussen donderdag en zondag begint de volgende woensdag, de kalender zal maandag verschijnen. Tussen maandag en woensdag kan men een nieuwe competitie creëren of zich bij een andere competitie inschrijven, maar je kunt niet je competitie goedkeuren of activeren.

De status van een competitie dat nog niet is goedgekeurd, blijft onveranderd. Het kan geactiveerd worden in de volgende weken of voor altijd inactief blijven.

Een vriendschappelijke competitie die de toernooien heeft beëindigd wordt
opnieuw inactief, zo kan je een nieuwe ronde beginnen, nieuwe teams aanmelden en/of uitnodigen, enz.
2019-07-18 01:17:01
Elk seizoen kent zestien weken, deze worden genummerd van 0-15. Afhankelijk van de dag vinden er verschillende gebeurtenissen plaats. Hieronder een overzicht.

Elke dag

- Medische behandeling van de geblesseerde spelers.
- Verbouwingswerkzaamheden aan de stadions.
- Waarde van de spelers wordt bijgewerkt.
- De weersvoorspelling voor de huidige dag wordt gepubliceerd.

Zaterdag

- De salarissen worden betaald aan spelers en staf.
- Nieuwe jeugdspelers kunnen lid worden van je jeugdopleiding.
- Je club ontvangt de sponsorbijdrage van je sponsoren.
- De wedstrijden van het nationale elftal worden afgewerkt.
- De loting voor de kwalificatiewedstrijden vindt plaats (enkel in week 0 en afwisselend voor het grote NT en het U21).
- De loting voor de eindronde van het WK vindt plaats (enkel in week 1 en afwisselend voor het grote NT en het U21).

Zondag

- Oudere spelers kunnen slechter worden.
- De verkiezingen eindigen, zowel voor het grote NT als het U21 (enkel in week 1).
- De competitiewedstrijden worden gespeeld (van week 1 tot en met week 14)
- De promotieduels worden gespeeld (enkel in week 15; zie hoofdstuk 12).
* Er worden geen wedstrijden gespeeld in week 0.

Maandag

- De loting voor goedgekeurde vriendschappelijke cups wordt gedaan.
- Fans kunnen lid worden van de fanclub of kunnen juist vertrekken.
- De vorm van de spelers wordt geüpdatet.
- De stand in de competities wordt bijgewerkt.
- Je club ontvangt de eindeseizoensbonussen (enkel in week 0).
- De verkiezingen voor het grote NT en het U21 beginnen (enkel in week 15).

Dinsdag

Week 1-14: jeugdwedstrijden.

Woensdag

- Alle uitdagingen voor vriendschappelijke wedstrijden worden verwijderd.
* Let op!!!: op woensdag kunnen geen vriendschappelijke wedstrijden meer worden geregeld!
- Bekerwedstrijden worden gespeeld (de beker begint in week 0).
- Vriendschappelijke wedstrijden worden gespeeld (enkel voor wie niet in de beker participeert en een wedstrijd heeft geregeld).
- De loting voor de jeugdwedstrijden vindt plaats.

Donderdag

- Loting voor de nieuwe bekerronde (op voorwaarde dat de beker nog niet is beëindigd).
- Standen van vriendschappelijke leagues bijgewerkt.
- De jeugd ontvangt training en jeugdigen die er klaar voor zijn kunnen gepromoveerd worden.
- Het team ontvangt training en de vorm wordt geüpdatet.
- Wedstrijden van de Sokker Champions Cup vinden plaats. De wedstrijden beginnen in week 15.

Vrijdag

- De wedstrijden van het U21 worden gespeeld.
- Spelers worden ouder en hun contract wordt vernieuwd (enkel in week 15).
- De loting voor de Sokker Champions Cup vindt plaats (tenzij de finale al is gespeeld).
2009-04-28 16:04:24
Ieder land dat minstens één seizoen vertegenwoordig is binnen Sokker, heeft een eigen NT. Elk land kan enkel spelers van de eigen nationaliteit oproepen. Het is mogelijk voor iedereen om naar de wedstrijden van het Nationaal Team te kijken. Je hoeft hiervoor geen PLUS te hebben.

Verkiezing van de Bondscoach

Iedereen kan zich kandidaat stellen voor Bondscoach (BC), het maakt niet uit welke nationaliteit je hebt. De BC’s worden democratisch verkozen op het einde van elk seizoen. De BC’s kunnen de vaardigheden van selectiespelers niet bekijken, tenzij deze bij zijn eigen club spelen of op de transferlijst staan.

Spelers
Er kunnen maximaal 40 spelers worden geselecteerd. Nationale Elftallen die voor de wijziging inzake meer dan 40 selectiespelers hadden, zullen niet worden gedwongen spelers weg te sturen, maar zullen geen nieuwe spelers kunnen selecteren. NT spelers die tenminste éénmaal zijn uitgekomen voor het NT en op het moment deel uitmaken van het NT, zullen uit botteams worden verwijderd en op de transferlijst worden gezet op het moment dat het botteam een nieuwe eigenaar krijgt. De NT speler in kwestie zal op de transferlijst gezet worden zonder 'laatste club', zodat de nieuwe eigenaar van het botteam geen voordeel zal hebben van de transfer.

Wedstrijden

Vriendschappelijke

Iedere week worden vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tenzij er een Wereldbekerwedstrijd wordt gespeeld. Het is aan de BC om vriendschappelijke wedstrijden te regelen. Dit gaat volgens hetzelfde principe als vriendschappelijke wedstrijden bij clubteams.

Kwalificatie WK

Alle landen nemen hier aan deel. De landen worden in verschillende groepen opgedeeld volgens hun NT rang. Landen op posities 1-7 gaan in pot 1, landen op posities 8-14 gaan in pot B enz. Landen van pot A zullen zullen als eerste land van iedere groep worden gekozen, landen van pot B als tweede land, enz.

Kwalificatiewedstrijden worden niet iedere week gespeeld. Het is dus mogelijk vriendschappelijke wedstrijden tussen kwalificatiewedstrijden te spelen.

Het WK

Enkel de 32 beste landen kwalificeren zich voor de knock-out rondes. De ranglijst wordt als volgt bepaald:

1. Plaats in de groep
2. Punten in de groep
3. Doelpunten voor
4. Doelpunten tegen
5. Het aantal overwinningen
6. Plaats op de ranglijst ten tijde van de loting

In de knock-out rondes zullen alle landen in 8 groepen van 4 landen worden ingedeeld. Dit op basis van hun resultaten in de kwalificaties. De 8 landen die het hoogste eindigden zitten in de eerste pot, de volgende 8 in de tweede pot, volgende 8 in de derde pot en de laatste 8 in de vierde pot.
2013-12-12 13:32:40
In dit hoofdstuk zal je een korte handleiding vinden van het menu betreffende individuele onderwerpen die in de regels worden beschreven.

Het gebruikersmenu - het rechterkader

Aan je rechterkant, vind je een lijst met 9 pictogrammen met links naar
de belangrijkste plaatsen in je club:

- Nieuws - een link naar de homepage waar het laatste nieuws over het spel wordt weergegeven
- De club pagina - brengt je naar de hoofdpagina van je club, je krijgt er toegang tot de competitielijst en je profiel, waar je gegevens zoals je inlognaam, wachtwoord, e-mail,... kan veranderen
- De spelers - een lijst van de huidige spelers bij je club, hier kan je alle informatie vinden voor de opstelling. Je kan naar de individuele pagina van de spelers gaan om meer te weten te komen over elke speler specifiek, waar je ook spelers kunt verkopen of ontslaan.
- De wedstrijden - een lijst van de reeds gespeelde en nog te spelen wedstrijden
- Training - hier regel je alles met betrekking tot je technische staf, werf je nieuwe coaches en bepaal je op welk vlak je trainers aan de slag mogen (hoofdtrainer, assistent of jeugdtrainer.). Je kan ook de pagina van de coach bekijken om zijn individuele vaardigheden te zien, hem een contract aan te bieden, ontslaan, enz. Ook kan je op de trainingspagina de training kiezen.
+ Tactiek editor - In de tactiek editor kan je standaard tactieken kiezen en aanpassen of zelf compleet nieuwe tactieken maken.
+ Manager assistent - In de manager assistent kan je uitzoeken waar een speler het best zal presteren. Je kan hierbij kiezen voor percentages of totalen (optie alleen beschikbaar voor gebruikers met Plus).
- Economie - hier kan je de in- en uitgaven van je club bekijken van de vorige en komende week, en het saldo van je rekening controleren.
- Stadion - op deze pagina vind je de informatie over je stadion, hier kan je kijken hoeveel een eventuele uitbreiding zou kosten, en deze laten uitvoeren.
- Kantoor - in het kantoor vind je extra informatie over wat er zich afspeelt binnenin je club, lees de verslagen, kijk hoe de supportersclub er aan toe is, je kan ook de huidige transfers zien. Ook vind je hier handige links naar andere belangrijke pagina's.
+ Jeugdopleiding - bekijk je jeugdopleiding, bepaal het maximum aantal jeugdspelers en promoveer de spelers die klaar zijn om opgesteld te worden.
+ Media - bepaal het tenue van de spelers, het clublogo en publiceer persberichten (optie alleen beschikbaar voor gebruikers met Plus).
+ Vriendschappelijke wedstrijden - plaats en accepteer advertenties voor oefenwedstrijden en arcade wedstrijden (arcade wedstrijden alleen beschikbaar voor gebruikers met Plus en Sokker Coins).
+ Genootschappen - in genootschappen vind je een overzicht van welke genootschappen jij deel uit maakt. Ook kunnen hier nieuwe genootschappen aangemaakt worden (optie alleen beschikbaar voor gebruikers met Plus).
+ Archief - hier kan je een lijst vinden van spelers die je wil volgen en team opties (enkel beschikbaar voor gebruikers met Plus)
- Postbus - zend internationale Sokker mails naar andere Sokker managers.

Hoofdmenu - linkerkader

In dit menu staan de links voor de pagina's over je land en Sokker:
- Land - de hoofdpagina van je land, alle basisinformatie, lijst van officiële en vriendschappelijke wedstrijden.
Op de pagina van je land zijn de volgende pagina's beschikbaar:
+ Regio's - de lijst van regio's in het land
+ Statistieken (enkel beschikbaar voor gebruikers met Plus)
+ Gebeurtenissen - de lijst van de gebeurtenissen in het land van vandaag
+ Nationaal Team - Hier vind je de link naar het nationaal team waar je alle wedstrijden kan terugvinden. Ook andere algemene informatie over je Nationaal team kan hier worden teruggevonden.
- Zoeken - de lijst van gebruikers, spelers en teams
- Transfers - de lijst van spelers die op de transferlijst staan
- Forum - hier krijg je toegang tot de forums, waar je kan discussiëren met andere managers. Als er nummers in de vorm van (+x / +y) naast de naam van een forum staan, betekent dat er x commentaren en y onderwerpen ongelezen zijn door jou. Vergeet niet de regels van het forum in achting te nemen.
- Regels - een link naar de regels die je nu aan het lezen bent :)
- Plus - hier kan Plus informatie vinden en ook Plus kopen. Ook kan je hier de Sokker winkel vinden waar je o.a. Sokker Coins kan kopen.

Instellen van de opstelling

Als je het wedstrijden overzicht van je team gaat bekijken, zal je een link Wedstrijdorders vinden bij de nog niet gespeelde wedstrijden. Deze link geeft je de mogelijkheid de spelers te kiezen voor die wedstrijd, ze orders te geven en de tactiek te bepalen. Het zien van de tactiek toont de positie die de speler in de wedstrijd zal bekleden, deze kan iets anders zijn dan de positie in de "tactiek editor". Stel je spelers op de juiste positie, kies de tactiek en sla op. Je zal de pagina met de geselecteerde opstelling opnieuw zien. Om zeker te zijn kan je het best de pagina verlaten en terugkeren, sommige browsers kunnen wel eens een foutje maken.

Wijzigen van je wedstrijdorders

Als je het wedstrijden overzicht van je team gaat bekijken, zal je een link Wedstrijdorders vinden bij de nog niet gespeelde wedstrijden. Deze link geeft je de mogelijkheid de spelers te kiezen voor die wedstrijd, ze orders te geven en de tactiek te bepalen. De tactiek die op het veld verschijnt toont een gemiddelde positie van de spelers en er lichtjes anders uitzien dan wat je op je scherm ziet bij het creëren van je tactiek. Selecteer je 16 spelers (11 A-spelers en 5 wisselspelers) door hun naam naast het corresponderende cijfer van 1 tot 16 te plaatsen. Let er op wel op dat je niet meer dan 1 GK, 5 DEF, 5 MID en 3 ATT hebt. Kies dan de tactiek waarmee je wil spelen en druk op opslaan. Je zal opnieuw de pagina met je geselecteerde opstelling zien. Vergeet niet om te controleren of de opstelling werd opgeslagen. Je kan dit doen door het scherm te verlaten en het opnieuw te gaan bekijken. Sommige browsers kunnen voor fouten zorgen.

Wijzigen van je tactiek

De tactiek editor kan gevonden worden op de Training pagina of op de pagina waar je je opstelling kan wijzigen. Je kan enkel je eigen tactieken wijzigen, als je nog geen hebt dan zal je een kopie moeten nemen van één van de bestaande tactieken. Om dit te doen druk je op "Creëer nieuwe tactiek gebaseerd op:" en selecteer een tactiek uit het dropdown menu. Nu moet je een naam kiezen en dan kan je op Creëer drukken. Nu zal je de naam van jouw gemaakte tactiek onder de andere tactieken zien verschijnen.

Selecteer de tactiek die je wilt wijzigen. Deze zal dan in het veld op de rechterkant verschijnen. Om de tactiek te wijzigen moet je de bal die in het midden van het veld ligt verplaatsen door er met de linkerknop van je muis op te drukken. Je zal nu zien dat de spelers over het veld bewegen. Ze zullen hetzelfde tijdens de wedstrijd doen mits hun conditie en snelheid het toelaten. De huidige positie van de bal toont aan hoe de spelers op dat moment staan opgesteld. Als je die opstelling wilt wijzigen, dan sleep je de bal naar de positie die je wilt en daar plaats je de spelers op hun gewenste positie. Let goed op of je spelers vloeiende bewegingen maken bij het verplaatsen van de bal. Een slechte opstelling zou er wel eens kunnen toe leiden dat de spelers niet op tijd de door jouw gewenste positie zouden behalen, wat jouw tactiek redelijk nutteloos maakt.
Je beslist zelf welke stijl van spelen je zal hanteren, vb. beslissen hoe ver je verdedigers mogen gaan tijden aanvallende acties, de spelers verder of dichter bij het midden van het veld, hierdoor het versterken of verzwakken van bepaalde gebieden op het veld, enz. Er zijn miljoenen mogelijke combinaties voor jouw om te gebruiken.

Op pagina’s waar je de opstelling voor de wedstrijd kan zien en bij de individuele waarden wordt een beeld getoond met de gebruikte tactiek getoond. Je moet niet verrast zijn als dit beeld sterk veranderd van hetgeen jij ziet na het openen van je tactiek in de editor aangezien dit beeld een gemiddelde positie van iedere speler toont.
Programma's of scrips, zowel op zichzelf staand als uitbreidingen, die

- die data ter beschikking gesteld door Sokker verwerken danwel herschikken
- het gebruik of het menu van Sokker op de site aanpassen
- nieuwe functies toevoegen of bestaande functies aanpassen op de site

worden in principe zeer gewaardeerd door Sokker aangezien deze de spelvreugde van gebruikers verhogen over het algemeen.


Desalniettemin, als onderdelen van deze programma's als schadelijk voor het spel zijn (zoals bv. door spam op te leveren, door de opbrengsten uit banners verminderen of door de servers zwaar te belasten), behouden de admins en ontwikkelaars zich het recht voor om

- het verspreiden of bespreken op de fora van dergelijke programma's of scripts te verbieden.
- het gebruik van dergelijke programma's of scripts te verbieden en te bestraffen.
- juridische actie te ondernemen, zoals bijvoorbeeld het verhalen van eventuele schade.

Let op, de enige toegestane en aangeboden manier om data van Sokker te verkrijgen is door middel van de XML die je kunt vinden op:
http://online.sokker.org/xmlinfo.php. Dit is een uitgebreide verzameling data en het is toegestaan deze te gebruiken voor programma's en scripts die het spelplezier verhogen.

Het is toegestaan om plug-ins voor browsers van derden te gebruiken die de gegevens op je scherm aanpassen, zolang deze aan bovenstaande voorwaarden voldoen. Sokker controleert de ontwikkeling van dergelijke programma's niet, dus wees er op bedacht dat het gebruik ervan schadelijk kan zijn. Wanneer je bugs opmerkt, probeer altijd eerst plug-ins uit te schakelen. Het kan zijn dat die de bug veroorzaken! Alleen wanneer dit niet heeft geholpen, kun je bij Sokker terecht. Problemen met plug-ins zul je moeten neerleggen bij de ontwikkelaars daarvan (dit kan overigens meestal op een hier aangeboden forum) - Sokker heeft geen enkele verantwoordelijkheid hiervoor of betrokkenheid bij.

Vaardigheidsniveaus

0. tragic
1. hopeless
2. unsatisfactory
3. poor
4. weak
5. average
6. adequate
7. good
8. solid
9. very good
10. excellent
11. formidable
12. outstanding
13. incredible
14. brilliant
15. magical
16. unearthly
17. divine
17+. superdivine (speler heeft het maximum bereikt)

Supportersstemmingen

1. are furious
2. are losing hope
3. are depressed
4. believe in their club
5. are satisfied
6. are delighted with their club`s performance
7. are madly in love with their club

Supportersverwachting

1. Totally outclassed here. Even your stars will be happy to get an opponent players autograph.
2. Your supporters hope the team won`t bring them too much shame in this match.
3. Supporters think the opponent is better, but with a little luck you could spring a surprise.
4. This match is expected by supporters to be a tough and even game, with slight advantage to opponent team.
5. This match is expected to be a tough and even game by your supporters.
6. This match is expected by supporters to be a tough and even game, with slight advantage to your team.
7. Rival is respectable by your supporters, but they expect a win.
8. Your supporters are sure of an easy win in this match.
9. Supporters come to eat popcorn, relax and watch a festival of goals from your team.

Wekelijkse onderhoudskosten voor het stadion (per plaats):0.75 $
Wekelijkse kosten voor 1 enkele plek in de jeugd opleiding:1 000.00 $
Rentepercentage in geval van schulden:4.5%
Maximale schuld:-250 000 $
Faillissementslimiet:-500 000 $
Abonnementsgeld supporters (per seizoen):125.00 $

Ticketprijzen

Plaats langs de lijn achter het doel
Staanplaatsen 2.00 $ 2.00 $
Staanplaatsen overdekt 2.00 $ 2.00 $
Tribuneplaatsen 4.00 $ 4.00 $
Tribuneplaatsen overdekt 5.00 $ 5.00 $
Zitplaatsen 6.25 $ 6.25 $
Zitplaatsen overdekt 7.50 $ 6.25 $
Luxe zitplaatsen 7.50 $ 6.25 $
Luxe zitplaatsen overdekt 8.75 $ 7.50 $
Sokker